Sanacija bradavice na neboleč način

Kaj so bradavice?

Bradavice se pojavljajo v vseh starostnih obdobjih, najpogostejše pa v otroški dobi. Gre za virusno okužbo kože, povzroča ga humani papiloma virus (HPV). Odkrili naj bi že preko 150 tipov, zato je učinkovito sredstvo težko najti. Poznamo več vrst bradavic, tip virusa pa narekuje kakšna bo velikost in oblika bradavice.

Bradavice na stopalu…

Pri pedikuri se najpogosteje srečujemo z bradavicami na stopalu, t.i. plantalno bradavico (verucae plantares), ki je poravnana s kožo in raste navznoter. Najverjetneje jo bomo srečali na najbolj obremenjenem delu stopala, kar v mnogih primerih povzroča oteženo hojo in bolečine.

Kako se jo znebimo čim hitreje brez bolečin?

Obstaja mnogo načinov, kako se jih znebiti. Ena izmed metod je tudi, da jih ignorirate in po nekaterih podatkih naj bi v več kot 50% po dveh letih izginile same. Če pa so bradavice boleče in otežujejo hojo, pa moramo ukrepati! Za začetek se priporoča manj agresivne metode –  uporaba lokalnih sredstev. Kislinski pripravki naj se uporabljajo pod nadzorom, saj gre za precej agresivno metodo, ki lahko povzroči tudi rano. Kaj hitro se lahko zgodi, da se pojavi vnetje, rana se ne zaceli oz. na mestu nastane brazgotina. Slednja lahko otežuje hojo tudi do več let.

Kaj vam svetuje PEDICARE?

Pri plantalni bradavici zato svetujemo lokalno tanjšanje prekomerno poroženele kože pod strokovnim nadzorom izkušene pedikerke. Tako bo predel pripravljen na hitrejše prehajanje lokalnega sredstva, ki bo učinkovalo tam kjer mora. Sanacijo predela je potrebno ponoviti tudi večkrat, odvisno od globine in trdovratnosti posamezne bradavice.