PEDICARE REŠUJE

Kurje oko

PEDICARE REŠUJE

Kaj je kurje oko?

Kurje oko strokovno imenujemo tudi klavus (clavus). Gre za skupek prekomerno poroženelih celic, ki se zbirajo točkovno. Ob prerezu ima običajno kurje oko stožčasto obliko. Po videzu je na tem mestu koža večinoma rumenkaste barve, na otip precej trda, ob močnem pritisku pa lahko boli.

Zakaj lahko boli?

V osnovi gre pravzaprav za naraven obrambni mehanizem kože, kjer ob večjem trenj oz. na točki največjega pritiska tvori povečano število roževinastih celic. V kolikor kurje oko ni sanirano pravočasno in strokovno, ta postaja vse trši in prodira v globje plasti kože, kjer se nahajajo živci. Kurje oko tako pritiska na živčne končiče, kar pa nam povzroča bolečino in precej otežuje hojo.

Vrhunska kvaliteta

Vse storitve izvajamo z najsodobnejšo opremo vrhunskih proizvajalca opreme za pedikerje.

Higiena

Vsi instrumenti in pribor so po vsaki uporabi sterilizirani po najvišjih možnih standardih.

Skrb za stranke

Za vsako stranko vodimo dokumentacijo, tako pisno, kot tudi slikovno.

Kaj menijo naše stranke?

Pogosta vprašanja

V zgornjih vrsticah smo povedali, da gre za skupek točkovno prekomerno poroženelih celic. Glavi vzroki za nastanek pa je še vedno neprimerna obutev, predvsem preozki, trdi čevlji, visoke pete, delovna obutev ipd. Kurje oko lahko nastane tudi pri ljudeh, ki dobro skrbijo za obutev, vendar je stopalo ali prsti zaradi različnih vzrokov deformirano, prav tako v rizično skupino za nastanek spadajo ljudje s prekomerno telesno teži in ekstremni športniki.

Najpomembnejša je mehka, udobna obutev iz naravnih materialov. Razni kislinski obliži, mazila in domači pripravki lahko privedejo do poslabšanja stanja, ker se kurje oko ne sanira v celoti, prav tako pa lahko ti pripravki povzročijo vnetje in posledično infekcijo, ki ogroža vaše zdravje.

Pri PEDICARE vam kurje oko odstranimo na neboleč način s kirurško sterilnimi instrumenti ter vam svetujemo glede razbremenitve lokalno preobremenjenega predela.