PEDICARE

Varovanje osebnih podatkov

Varovanje osebnih podatkov

PEDICARE: pomeni družbo Pedicare d.o.o. s sedežem družbe na naslovu Gorenjska cesta 64, 1310 Ribnica.

Pedicare obdeluje osebne podatke skladno z načelom zakonitosti – 5. člen Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov – Uredba EU 2016/679.

Ta politika zasebnosti velja za spletno mesto Pedicare in obrazce, aplikacije, prenose, storitve ali orodja (skupno »storitve«) ne glede na to, kako do njih dostopate ali jih uporabljate, vključno prek mobilnih naprav.

Pedicare lahko kadar koli spremeni to politiko zasebnosti z objavo spremenjene različice na spletnem mestu, vključno z datumom začetka veljavnosti spremenjene različice. Trenutna različica politike zasebnosti je stopila v veljavo 01.04.2022.

Osebni podatki: pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom; določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti.

Obdelava: pomeni kakršen koli dejanje ali niz dejanj, ki se izvajajo v zvezi z osebnimi podatki ali nizi osebnih podatkov.

Upravljavec: upravljavec podatkov je Pedicare.

(NE)OSEBNI PODATKI IN IZNOS V TRETJE DRŽAVE

Ob vstopu na Pedicare internetne strani se podatki o dostopajoči napravi in nekateri drugi podatki (IP naslov, datum in čas obiska) pridobivajo samodejno. Ti podatki so anonimni in zato ne gre za osebne podatke.

Pedicare vaše osebne podatke obdeluje z vašim dovoljenjem, tako da nam jih vi sporočite prek izpolnjenega obrazca. V slednjem primeru lahko Pedicare zbira naslednje osebne podatke:

• ime,

• priimek,

• elektronski naslov,

• telefonska številka,

Pedicare potrebuje te informacije za boljše razumevanje vaših potreb, zagotovitev odgovora na prejeta vprašanja in/ali komentarje. Pedicare lahko občasno pošilja promocijska elektronska sporočila o novih izdelkih in posebnih ponudbah ali druge informacije, za katere meni, da bi vas lahko zanimali, na elektronski naslov, ki ste ga navedli.

Pedicare spoštuje vašo pravico do dostopa, popravkov, zahteve za izbris ali zahteve za omejitev uporabe vaših osebnih podatkov. Pedicare prav tako izvaja ukrepe za zagotavljanje, da so zbrani podatki točni in posodobljeni.

• Pravico imate vedeti, s katerimi vašimi osebnimi podatki razpolaga družba Pedicare ;

• Pedicare vam bo na zahtevo in brezplačno posredoval kopijo vaših osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki;

• Če so vaši osebni podatki nepravilni ali nepopolni, lahko od Pedicare -a zahtevate, da jih posodobi (popravek netočnih osebnih podatkov);

• Pravico imate, da nasprotujete obdelavi vaših osebnih podatkov, ki jo izvaja Pedicare .

• Pravico imate do preklica svojega soglasja (če je soglasje pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov) kadar koli, brez stroškov in brez navedbe razlogov. Pošljite elektronsko sporočilo na naslov: [email protected].

• Na nas se lahko obrnete tudi za izbris vaših osebnih podatkov (pravica do pozabe).

S preklicem soglasja (peta alineja) Pedicare ne sme več obdelovati vaši osebnih podatkov in jih mora izbrisati.

Vaši osebni podatki se v EU obdelujejo in shranjujejo v EU.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Pedicare izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zagotavljanje visoke ravni varstva osebnih podatkov (nekateri ukrepi, ki jih izvaja Pedicare, so: uporaba požarnih zidov in šifriranja podatkov, nadzor fizičnega dostopa – varovanje prostorov in opreme IT ter nadzor nad pooblastili za dostop do informacij s sistemom gesel za avtorizacijo in identifikacijo uporabnikov).

OBDOBJE HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Pedicare hrani vaše osebne podatke tako dolgo, kolikor je potrebno za zagotavljanje storitev, vendar ne dlje kot 5 let od podaje vašega soglasja, ki se lahko občasno posodobi.

POOBLAŠČENA OSEBA ZA VARSTVO PODATKOV

Za morebitna vprašanja ali pritožbe v zvezi z obdelavo podatkov se lahko obrnete na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov v Pedicare (Gorenjska cesta 64, 1310 Ribnica, e-pošta: [email protected]).

PIŠKOTKI

Ob obisku spletnega mesta Pedicare se lahko v vaš računalnik ali digitalno napravo shrani piškotek. Piškotek je majhna datoteka, ki prosi za dovoljenje za namestitev v trdi disk vašega računalnika. Piškotki delujejo tako, da vašemu brskalniku ali napravi dodelijo enolično številko. Ko podate svoje soglasje, se datoteka doda in piškotek pomaga pri analizi spletnega prometa ali pa nas obvesti, kdaj obiščete določenostran. Piškotki omogočajo spletnim aplikacijam, da vas individualizirajo. Spletna aplikacija lahko svoje delovanje prilagaja vašim potrebam, preferencam in temu, kar vam je všeč oziroma česa ne marate, z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših preferencah.

Piškotek nam v nobenem primeru ne omogoči dostopa do vašega računalnika ali kakršnih koli informacij o vas, razen tistih podatkov, za katere ste se odločili deliti z nami. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko običajno spremenite nastavitve svojega brskalnika, da zavrne piškotke, če vam je tako ljubše. S tem morda ne boste mogli v celoti izkoristiti vseh prednosti spletnega mesta.

Družba Pedicare d.o.o. lahko uporablja naslednje piškotke:

Analitični piškotek

_ga 2 leti Uporablja se za razlikovanje med uporabniki.

_gid 24 ur Uporablja se za razlikovanje med uporabniki.

_gat 1 minuta Uporablja se za omejevanje pogostosti zadetkov. Če se orodje Google Analytics uporablja prek orodja Google Tag Manager, bo ta piškotek imenovan _dc_gtm_.

AMP_TOKEN 30 sekund do 1 leta Vsebuje žeton, ki ga lahko uporabite za pridobitev identifikacijske kode odjemalca od službe AMP za identifikacijske kode odjemalcev. Druge možne vrednosti označujejo zavrnitev, takojšnjo zahtevo ali napako pri pridobivanju identifikacijske kode odjemalca od službe AMP za identifikacijske kode odjemalcev.

_gac_ 90 dni Vsebuje informacije o uporabniku v zvezi s kampanjo. Če imate medsebojno povezana računa orodij Google Analytics in AdWords, bodo značke za pretvorbo spletnega mesta AdWords prebrale ta piškotek, razen če ga zavrnete