PEDICARE

Medicinska pedikura

MEDICINSKA PEDIKURA

Kaj je Medicinska pedikura?

MEDICINSKA pedikura obravnava problematiko nog, kot so, vraščeni in glivični nohti, otiščanci in kurja očesa, ragade, prekomerno poroženelo kožo, bradavice ipd. Medicinsko pedikuro lahko zato izvaja le strokovno usposobljena oseba. 

 

Gre za preventivno, terapevtsko ali celo rehabilitacijsko negovanje zdravih ali že poškodovanih stopal medtem ko klasična pedikura obravnava le zdrava stopala. 

 

Priporočljivo je, da medicinsko pedikuro izvaja le strokovno usposobljena oseba (certificirani pediker). Prav tako priporočamo, da ljudje z diabetesom (sladkorna bolezen) izvajanje nege stopal prepustijo pedikerju, ki je opravil vsa potrebna izobraževanja s področja obravnave diabetičnega stopala.

Rešitev je Pedicare

Vrhunska kvaliteta

Vse storitve izvajamo z najsodobnejšo opremo vrhunskih proizvajalca opreme za pedikerje.

Higiena

Vsi instrumenti in pribor so po vsaki uporabi sterilizirani po najvišjih možnih standardih.

Skrb za stranke

Za vsako stranko vodimo dokumentacijo, tako pisno, kot tudi slikovno.

PEDICARE SVETUJE

Na kaj moramo biti pozorni, ko se odpravimo na medicinsko pedikuro ali pa nas pediker obišče na domu?

Za varno reševanje problematike nog in učinkovito sanacijo vaših težav zahteva izvajanje medicinske pedikure predvsem strokovno znanje in sterilne instrumente.

 

Pogosto se namreč dogaja, da nam na prvem BREZPLAČNEM pregledu, ki ga nudimo prav vsem ljudem, ne glede na starost, zgodi da stranka sumi okužbo z glivico pri pedikerju, ki ga je obiskovala. Ta naj bi uporabljal orodje, ki ga je predhodno uporabil pri drugih strankah in ni sterilno. Najboljši rezultat zdravljenja vam lahko strokovno usposobljena oseba zagotovi le z visokimi standardi sterilnosti, ki jih omogočajo postopki sterilizacije z avtoklavom. Le na ta način ste varni pred okužbami z mikroorganizmi.

Kaj menijo naše stranke?

Pogosta vprašanja

Medicinska pedikura se izvaja na posebnem stolu, ki omogoča pacientu sproščeno držo nog pri daljšem posegu in terapiji. Strokovni osebi pa zagotovi najvišje pogoje obdelave težav. Nepogrešljiv element terapije je, tako kot pri zobozdravniku, medicinski aparat za pedikuro. Ta omogoča nebolečo sanacijo in bistveno skrajša čas posega za pacienta.

Človek naj bi svojo končno višino dosegel nekje do 20. leta starosti, a lasje, dlake in nohti ne prekinjajo svoje rasti do konca življenja. Nohti na nožnih prstih rastejo od 1,5 do 1,8mm na mesec, to je kar 4x počasneje od nohtov na rokah. Hitrost rasti je odvisna od več dejavnikov kot so prekrvavitev, starost,

Pravilno urejena stopala pripomorejo h kvaliteti življenja, zato se pedikura izvaja na 4-5 tednov oz. se prilagodi glede na težave posameznika.

Del medicinske pedikure je tudi svetovanje, kjer se najbolje odražajo redno osveževanje znanja, poznavanje najsodobnejših pristopov, tretmajev in izkušnje. Svetujemo pri izbiri primernih izdelkov pri oskrbi nog, (kreme, pršila, mazila, napotki za nego nog)

Zaraščen noht lahko opazimo tako pri moških, kot pri ženskah. Prav tako ni omejeno glede na starost, saj smo na naši kliniki oskrbeli tudi dojenčka starega 2 meseca (torej ni nujno povezano s hojo ali obremenitvijo). Boleča težava prizadene vse generacije. Nekoliko bolj izpostavljeni so ljudje s prekomernim znojenjem, torej najstniki. Tveganju so izpostavljeni tudi starejši, saj se noht s starostjo debelijo.

Za naša stopala je potrebno skrbeti skozi vsa starostna obdobja v življenju. Največ problemov se na stopalih pojavi zaradi različnih deformacij stopala. Z leti se naše telo močno  spreminja, pri starejših se začnejo pojavljati težave s hrbtenico, koleni in kolki. Zaradi teh sprememb občutijo bolečino in posledično nezavedno spremenijo svojo hojo ter tako nepravilno obremenjujejo stopala. Kot posledica tega se lahko na stopalu začnejo pojavljati kurja očesa, otiščanci, ploska stopala, spuščen prečni stopalni lok, idr.

Deformacije, ki se pojavijo pa so včasih lahko tudi dedne narave, kot je npr. hallux valgus, krempljasti in kladivasti prsti. Z rednimi obiski strokovno podkovanega pedikerja, ki uporablja kvalitetne pripomočke in nudi profesionalno nego, se tudi take težave lahko rešijo. Predvsem diabetiki morajo dobro in redno skrbeti za svoja stopala.

Ti morajo biti pri negi nog še posebno previdni, saj lahko z leti kot posledica sladkorne bolezni popolnoma izgubijo občutek za toploto in bolečino. Vsaka neustrezna obravnava stopala za njih lahko predstavlja potencialno nevarnost, saj lahko pride do poškodbe (rane), zaradi slabšega celjenja pa pride v hujših primerih celo do gangrene in posledično amputacije noge.