PEDICARE REŠUJE

Razpoke na peti

PEDICARE REŠUJE

Kaj so razpoke na peti in zakaj nastanejo?

Razpoke na peti (imenujemo jih tudi razgrade) niso le estetska težava. Neprimerna in nestrokovna nega vodi k resnejšim zapletom. Predel prekomerno poroženele kože, kjer je nastala razpoka je zelo boleč, naše gibanje pa omejeno. Še več, nestrokovno saniran predel razpoke lahko vodi celo do infekcije, zato je ključno, da sanacijo prepustite strokovnjaku.

Vrhunska kvaliteta

Vse storitve izvajamo z najsodobnejšo opremo vrhunskih proizvajalca opreme za pedikerje.

Higiena

Vsi instrumenti in pribor so po vsaki uporabi sterilizirani po najvišjih možnih standardih.

Skrb za stranke

Za vsako stranko vodimo dokumentacijo, tako pisno, kot tudi slikovno.

PEDICAR REŠUJE

Kaj lahko storite sami in kako vam lahko pomagami mi?

Prekomerno poroženelo kožo je potrebno odstraniti in kožo nahraniti. Vedite, da ni vsaka krema primerna za stopala, saj kot smo že zapisali je koža tega predela drugačna po strukturi in potrebuje posebno skrbno izbrana sredstva. Pri PEDICARE vam nudimo le najboljše produkte za nego nog, ki sodijo v sam svetovni vrh.

Pomembno vlogo pa predstavlja tudi obutev. Izberite takšno, da se bo lepo prilegla vašim stopalom, saj so pretesni ali preveliki čevlji mnogokrat vzrok za težave in bolečine. Pomembno je, da je obutev v predelu pet lepo zaobljena in predvsem pri poletni obutvi ni robov, po katerih bi hodili in s tem pospeševali poroženevanje.

 

PEDICARE vam nudimo strokovno sanacijo razpok/ragad. Te očistimo s kirurško sterilnimi instrumenti, odstranimo trdo kožo ter jo oskrbimo, da se zaceli. Odvisno od stopnje globine posamezne ragade je sanacijo potrebno ponovit.

Ponujamo vam tudi inovativno metodo sanacije s pomočjo okluzivnih obližev, pomagamo izbrati primerno negovalno sredstvo ter svetujemo glede nege doma.

Kaj menijo naše stranke?

Pogosta vprašanja

Koža na stopalu ima drugačno zgradbo kot drugod po telesu. Predel podplatov je brez lojnic in tako je površina brez potrebnih maščob. V kolikor suha koža ni primerno oskrbovana, prihaja do odvečne poroženele kože oz. hiperkeratoze. Ker so stopala najbolj obremenjen del našega telesa, tako zelo suha in poroženela koža začne pokati. Razpoke so lahko drobne in površinske, nemalokrat pa so te globoke in segajo do globljih plasti kože, kjer so žile in živci. Take razpoke ne da samo bolijo, ampak predstavljajo nevarnost za naše zdravje. Razpoka je idealno mesto za okužbo.