PEDICARE REŠUJE

Bradavica na stopalu

PEDICARE REŠUJE

Kaj so bradavice?

Bradavice se pojavljajo v vseh starostnih obdobjih, najpogostejše pa v otroški dobi. Gre za virusno okužbo kože, povzroča ga humani papiloma virus (HPV). Odkrili naj bi že preko 150 tipov, zato je učinkovito sredstvo težko najti. Poznamo več vrst bradavic, tip virusa pa narekuje kakšna bo velikost in oblika bradavice.

 

Pri pedikuri se najpogosteje srečujemo z bradavicami na stopalu, t.i. plantalno bradavico (verucae plantares), ki je poravnana s kožo in raste navznoter. Najverjetneje jo bomo srečali na najbolj obremenjenem delu stopala, kar v mnogih primerih povzroča oteženo hojo in bolečine.

Vrhunska kvaliteta

Vse storitve izvajamo z najsodobnejšo opremo vrhunskih proizvajalca opreme za pedikerje.

Higiena

Vsi instrumenti in pribor so po vsaki uporabi sterilizirani po najvišjih možnih standardih.

Skrb za stranke

Za vsako stranko vodimo dokumentacijo, tako pisno, kot tudi slikovno.

PEDICAR REŠUJE

Kako se je znebimo čim hitreje in brez bolečin?

Obstaja mnogo načinov, kako se jih znebiti. Ena izmed metod je tudi, da jih ignorirate in po nekaterih podatkih naj bi v več kot 50% po dveh letih izginile same. Če pa so bradavice boleče in otežujejo hojo, pa moramo ukrepati! Za začetek se priporoča manj agresivne metode – uporaba lokalnih sredstev. Kislinski pripravki naj se uporabljajo pod nadzorom, saj gre za precej agresivno metodo, ki lahko povzroči tudi rano. Kaj hitro se lahko zgodi, da se pojavi vnetje, rana se ne zaceli oz. na mestu nastane brazgotina. Slednja lahko otežuje hojo tudi do več let.

Pri plantalni bradavici zato svetujemo lokalno tanjšanje prekomerno poroženele kože pod strokovnim nadzorom izkušene pedikerke. Tako bo predel pripravljen na hitrejše prehajanje lokalnega sredstva, ki bo učinkovalo tam kjer mora.

Kaj menijo naše stranke?

Pogosta vprašanja

Odločite se lahko tudi za sanacijo z zamrzovanjem t.i. krioterapijo. Pri PEDICARE uporabljamo napredno tehnologijo zamrzovanja s CO2 – ACCURETT, ki je hitra, neboleča in predvsem zelo učinkovita metoda sanacije. Terapija je primerna tudi za otroke.

ACCURETT je idealna, visokozmogljiva kriokirurška naprava za površinske lezije kot so površinske virusne bradavice, pigmentne liste ali starostne pege. Deluje s pomočjo ogljikovega dioksida (CO2), kar zagotavlja t.i. »mehko zamrzovanje«, torej blažje zdravljenje, ki zadostuje za zamrznitev površinskih lezij, s hitrejšim celjenjem. Aplikator ima posebej izdelano konico, ki nam omogoča da lahko zelo natančno tretiramo le okuženo tkivo ter tako ne prizadenemo zdrave kože. Z zamrzovanjem oz. krioterapijo povzročimo da se lokalno uničijo celice vrhnje plasti kože. Zaradi poškodbe se na mestu pojavi večja prekrvavitev in tako telo pripomore k nastajanju/regeneraciji novega tkiva, zdrave kože. Kar je bistveno, pri tem načinu zamrzovanju ni pričakovati bolečin.

  • poskrbite za povečano higieno, saj je okužba s HPV nalezljiva. Vlažna koža namreč omogoča virusu, da se hitro širi
  • tretirano mesto vsak dan umijte s tekočo mlačno vodo, po potrebi uporabite blago tekoče milo. Uporabite namensko brisačo samo za ta predel in ga dobro osušite. Po potrebi lahko uporabite tudi sušilec za lase
  • če vam je pediker predlagal uporabo določenega pripravka za boljše celjenje, ga nanašajte skladno z navodili
  • če vas sanirano mesto boli, predel razbremenite oz. nosite zelo udobno obutev
  • prekomerno poroženele kože na mestu bradavice ne luščite na silo, da ne boste okužbe zanesli na druge predele ali si s tem celo na mestu pridelali brazgotino
  • če vas je pedikerka naročila na kontrolni pregled oz nadaljnjo sanacijo, poskrbite, da se termina tudi udeležite.

Sanacijo predela bo verjetno potrebno ponoviti tudi večkrat, odvisno od globine in trdovratnosti posamezne bradavice. Naše izkušnje kažejo, da se vztrajnost izplača.