Nohtna protetika

Estetska rešitev za poškodovane nohte – nohtna protetika

Kaj je nohtna protetika?

Nohtna protetika pomeni namestitev umetne nohtne plošče, ki je po barvi, teksturi in predvsem po izgledu podobna naravnemu nohtu. Gre za neboleč poseg, ki ima tako estetske, kot tudi terapevtske učinke.

Pri PEDICARE uporabljamo kakovostno dvokomponentno maso Unguisan, ki je bila razvita v Nemčiji. Izumil in patentiral jo je g. Josef Greppmayr leta 1954.

Komu je nohtna protetika namenjena?

Nohtna protetika se priporoča vsem, ki zaradi različnih mehanskih poškodb,  bolezenskega stanja ali po operaciji vraščenega nohta skrivajo svoja stopala v zaprti obutvi. Ima visoke terapevtske učinke, saj opravlja korekcijo in omogoča pravilno rast naravnega nohta.

Kako poteka namestitev nohtne protetike?

Namestitev umetne nohtne plošče poteka individualno. Poškodovani del nohta se očisti in po potrebi stanjša. Sledi nanos posebne dvokomponentne antimikotične mase Unguisan (lat. Ungis-noht; sanus-zdrav), ki se pripoji delu nohta. Zaradi svoje lastnosti, se masa hitro suši, ter tako omogoča estetsko oblikovanje nekaj minut po samem nanosu. Gre za dolgoročno rešitev, ki je še posebej priporočljiva v poletnih mesecih, saj drži tudi do 3 mesece. Noht ima povsem naraven izgled, po potrebi pa se lahko tudi lakira.

Naroči se na brezplačen pregled in svetovanje

Pedicare PE Ljubljana:
Tržnica Koseze (1. nadstropje)
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
Tel.: 041 717 838

Pedicare PE Ribnica:
Ob železnici 4a, Ribnica
Tel.: 031 759 100

nohtna protetika