Kurje oko – neboleča sanacija kurjih očes

Kaj je kurje oko?

Kurje oko strokovno imenujemo tudi klavus (clavus). Gre za skupek prekomerno poroženelih celic, ki se zbirajo točkovno. Ob prerezu ima običajno kurje oko stožčasto obliko. Po videzu je na tem mestu koža večinoma rumenkaste barve, na otip precej trda, ob močnem pritisku pa lahko boli.

Zakaj kurje oko lahko boli?

V osnovi gre pravzaprav za naraven obrambni mehanizem kože, kjer ob večjem trenj oz. na točki največjega pritiska tvori povečano število roževinastih celic. V kolikor kurje oko ni sanirano pravočasno in strokovno, ta postaja vse trši in prodira v globje plasti kože, kjer se nahajajo živci. Kurje oko tako pritiska na živčne končiče, kar pa nam povzroča bolečino in precej otežuje hojo.

Zakaj sploh nastane?

V zgornjih vrsticah smo povedali, da gre za skupek točkovno prekomerno poroženelih celic. Glavi vzroki za nastanek pa je še vedno neprimerna obutev, predvsem preozki, trdi čevlji, visoke pete, delovna obutev ipd. Kurje oko lahko nastane tudi pri ljudeh, ki dobro skrbijo za obutev, vendar je stopalo ali prsti zaradi različnih vzrokov deformirano, prav tako v rizično skupino za nastanek spadajo ljudje s prekomerno telesno teži in ekstremni športniki.

Kaj lahko naredite sami?

Najpomembnejša je mehka, udobna obutev iz naravnih materialov. Razni kislinski obliži, mazila in domači pripravki lahko privedejo do poslabšanja stanja, ker se kurje oko ne sanira v celoti, prav tako pa lahko ti pripravki povzročijo vnetje in posledično infekcijo, ki ogroža vaše zdravje.

Kaj lahko storimo za vas?

Pri PEDICARE vam kurje oko odstranimo na neboleč način s kirurško sterilnimi instrumenti ter vam svetujemo glede razbremenitve lokalno preobremenjenega predela.

Naroči se na brezplačen pregled in svetovanje

Pedicare PE Ljubljana:
Tržnica Koseze (1. nadstropje)
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
Tel.: 041 717 838

Pedicare PE Ribnica:
Ob železnici 4a, Ribnica
Tel.: 031 759 100