Sanacija vraščenega nohta

Kaj je vraščen noht?

Vraščen noht ali unguis incarnatus je zelo razširjen in pogost pojav. S to težavo se lahko srečamo v vseh starostnih obdobjih, pogosteje pa opažamo vraščanje pri mlajši populaciji.

Zakaj pride do vraščanja?

Najpogostejša vzroka za vraščanje nohtov so nepravilno striženje nohtov in neprimerna oz. preozka obutev. Med zelo pogoste vzroke za ta pojav prištevamo tudi poškodbe nohtov, dednost, sladkorna bolezen, prekomerno potenje, debelost, skeletne nepravilnost in artritis.

Pojav vraščanja močno vpliva na kakovost življenja, saj je ob tem prisotna ostra bolečina na stranskem, včasih tudi srednjem robu prsta. Hoja je omejena in v kolikor se noht ne sanira pravočasno, vraščanje vodi v resnejše zaplete. Okoliško tkivo se lahko vname, torej postaja vse bolj rdeče, na dotik toplo in boleče, stranska guba pa vse bolj nabrekla/otečena kar lahko privede tudi do bakterijske okužbe.

Kaj je sponka 3TO in kako deluje?

Sponka je narejena iz medicinskega jekla in uravnava naravno rast nohta. Namestitev poteka individualno, torej je izdelana po meri nohta, za vsakega posebej. Način delovanja je zelo podoben zobnemu aparatu, torej s pomočjo žice in vzmeti počasi opravlja korekcijo. Po namestitvi stranka občuti takojšnjo razbremenitev bolečega predela, saj se pritisk na tkivo zelo zmanjša. Ker gre za konservativni način zdravljenja, lokalna anestezija ni potrebna. Učinkovitejša je od katerekoli druge metode, torej gre za alternativo operativnemu posegu. Sponka ne predstavlja omejitev pri dnevnih/športnih aktivnostih.

Kdo jo lahko nosi?

Sponko 3TO lahko nosi vsakdo, ki ima težave z vraščenim nohtom. Učinkovito deluje tudi pri korekciji močno ukrivljenih nohtih zaradi deformacij ali poškodb. Sponko lahko nosijo mlajši otroci, primerna pa je tudi za diabetike in ljudi, ki so alergični na nikelj.

Naroči se na brezplačen pregled in svetovanje

Pedicare PE Ljubljana:
Tržnica Koseze (1. nadstropje)
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
Tel.: 041 717 838

Pedicare PE Ribnica:
Ob železnici 4a, Ribnica
Tel.: 031 759 100