Sanacija razpok/ragade na peti

Razpoke oz. ragade na petah niso le estetska težava. Neprimerna in nestrokovna nega vodi k resnejšim zapletom. Predel prekomerno poroženele kože, kjer je nastala razpoka je zelo boleč, naše gibanje pa omejeno. Še več, nestrokovno saniran predel razpoke lahko vodi celo do infekcije, zato je ključno, da sanacijo prepustite strokovnjaku.

Zakaj nastane razpoka?

Koža na stopalu ima drugačno zgradbo kot drugod po telesu. Predel podplatov je brez lojnic in tako je površina brez potrebnih maščob. V kolikor suha koža ni primerno oskrbovana, prihaja do odvečne poroženele kože oz. hiperkeratoze. Ker so stopala najbolj obremenjen del našega telesa, tako zelo suha in poroženela koža začne pokati. Razpoke so lahko drobne in površinske, nemalokrat pa so te globoke in segajo do globljih plasti kože, kjer so žile in živci. Take razpoke ne da samo bolijo, ampak predstavljajo nevarnost za naše zdravje. Razpoka je idealno mesto za okužbo.

Kako si pomagamo sami?

Prekomerno poroženelo kožo je potrebno odstraniti in kožo nahraniti. Vedite, da ni vsaka krema primerna za stopala, saj kot smo že zapisali je koža tega predela drugačna po strukturi in potrebuje posebno skrbno izbrana sredstva. Pri PEDICARE vam nudimo le najboljše produkte za nego nog, ki sodijo v sam svetovni vrh.

Pomembno vlogo pa predstavlja tudi obutev. Izberite takšno, da se bo lepo prilegla vašim stopalom, saj so pretesni ali preveliki čevlji mnogokrat vzrok za težave in bolečine. Pomembno je, da je obutev v predelu pet lepo zaobljena in predvsem pri poletni obutvi ni robov, po katerih bi hodili in s tem pospeševali poroženevanje.

Kaj lahko storimo za vas?

PEDICARE vam nudimo strokovno sanacijo razpok/ragad. Te očistimo s kirurško sterilnimi instrumenti, odstranimo trdo kožo ter jo oskrbimo, da se zaceli. Odvisno od stopnje globine posamezne ragade je sanacijo potrebno ponovit.

Ponujamo vam tudi inovativno metodo sanacije s pomočjo okluzivnih obližev, pomagamo izbrati primerno negovalno sredstvo ter svetujemo glede nege doma.

Naroči se na brezplačen pregled in svetovanje

Pedicare PE Ljubljana:
Tržnica Koseze (1. nadstropje)
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
Tel.: 041 717 838

Pedicare PE Ribnica:
Ob železnici 4a, Ribnica
Tel.: 031 759 100