Medicinska sponka – rešitev za nohte

Za sanacijo vraščenega nohta na naši kliniki uporabljamo najkakovostnejše sponke, vse pa so od vrhunskega nemškega proizvajalca 3TO. Za večino sponk, ki so prisotne na tržišču, pediker ne potrebuje posebnega šolanja, le medicinska sponka 3TO zahteva za rokovanje z njo šolanje in pridobitev certifikata. Medicinske sponke proizvajalca 3TO so najučinkovitejša metoda sanacije vraščenega nohta in sodijo v sam svetovni vrh. Ta metoda nam omogoča da s pomočjo posebno izbranega modela sponke, noht usmerja v pravilno rast iz korena dalje.

medicinska sponka

Medicinska sponka za sanacijo vraščenih nohtov

Katere vrste sponk obstajajo?

medicinska sponka za sanacijo vraščenega nohta

Vraščen noht se neboleče zdravi z medicinsko sponko.

Ponudba sponk pri podjetju 3TO je raznolika in pokriva vse stopnje in vrste problematik vraščenih nohtov. Pomislili so tudi na vraščen nohtek pri otrocih, za katere se uporablja drugačna sponka. Na voljo so tudi take za zelo debele in močne nohte. Nato obstajajo sponke, ki delujejo samo na eno stran, saj se pogosto zgodi da se noht vrašča le na eni strani.

Kako deluje medicinska sponka?

Ne glede na model sponke deluje pedikerska sponka na razbremenitvi pritiska nohta na tkivo v nohtnem kanalu.

Ali obstajajo sponke za vse primere vraščanja?

Dokazano učinkuje sponka za vraščene nohte pri vseh fazah vraščenega nohta, tudi najhujši 4 fazi, ko je prisotno tudi »divje meso« ali hipergranulacija.

Ali samo nameščanje boli?

V večini primerov pacient niti ne občuti bolečine. Opažamo da je težje premagati strah pred nepoznanim kot pa pred samo bolečino. Nekateri ljudje si sponko predstavljajo precej boleče, vendar vam lahko povemo da pacienti odidejo iz klinike z vidnim olajšanjem če ne celo z nasmehom.

Koliko časa traja taka sanacija?

Čas sanacije je odvisen od faze/stopnje vraščanja. Beležimo da potekajo sanacije od nekaj mesecev do enega leta. Redki so primeri, ki nosijo sponko tudi dalj časa.

Cene sponk na tržišču so zelo različne

Ugotavljamo da so cene sponk na tržišču zelo različne. Glede na model sponke, ki ga priporočamo po samem pregledu, se pri nas cene gibljejo med 50 in 100EUR. Cene lahko odstopajo od konkurence a učinkovitost tistih z nižjo ceno ni primerljiva. Naše izkušnje kažejo, da ne glede na zahtevnost vraščenega nohta, lahko v 98% primerov uspešno saniramo vraščen noht.

Kako vem katera medicinska sponka je primerna zame?

Pri nas opravljamo vse preglede brezplačno. Na tem terminu, kjer vam nudimo tudi brezplačno svetovanje o pravilni negi doma boste natančno izvedeli potek sanacije, vnaprej boste tudi seznanjeni s cenami in okvirno bomo lahko postavili terminski plan oz časovni plan sanacije.